Концерн General Motor закриє бренд Chevrolet в Європі до кінця 2015 р

Американський автоконцерн General Motor оголосив, що закриє бренд Chevrolet в Європі до кінця 2015 р., передає Reuters.

GM вважає, що у бренду Chevrolet більше не буде масового присутності на ринках як Східної, так і Західної Європи із-за провальних спроб зайняти нішеву позицію на авторинку та складної економічної ситуації в Європі в цілому.

З тих пір як GM у 2005 р. перезапустив бренд в Європі обсяг продажів Chevrolet в регіоні знаходиться приблизно на одному рівні, коливаючись в районі 200 тис. автомобілів в рік. Значна частина європейських продажів доводиться на Chevrolet, який виробляє корейське підрозділ компанії. GM-Корея експортувала в Європу в 2012 р. 186 тис. автомобілів, що становить понад 20% від загальної кількості вироблених підрозділом автомобілів. GM-Корея своєю історією сягає до корейському автовиробникові Daewoo.

"Ми будемо поетапно скорочувати експорт в Європу до кінця 2015 р. Ми також будемо обговорювати, як поліпшити операційну ефективність наших заводів", - прокоментував це рішення представник GM GM-Корея Парк Хае-хо.

"У нас є зростаюча впевненість у європейських брендів Opel і Vauxhal. Ми зосередимо наші ресурси на пануючих тенденцій в Європі", - сказав журналістам Стівен Джірскі, віце-голова GM.

Він також зазначив, що закриття " Шевроле " буде коштувати компанії від 700 млн до 1 млрд дол., велика частина з яких буде відображена у звіті за IV квартал 2013 р., однак частково витрати продовжаться і в першій половині 2014 р. В цю суму входить 300 млн дол. негрошових витрат, які включають знецінення активів, реструктуризацію дилерської мережі та витрати на розділ майна.
Джірскі також зазначив, що рішення про закриття бренду не було обумовлено партнерством GM з французьким концерном Peugeot.

General Motors - найбільша американська автомобільна корпорація, що виробляє свою продукцію в 30 країнах світу. У 2009 р. GM була змушена пройти добровільну процедуру банкрутства, в результаті чого 60% акцій компанії відійшли уряду США, ще 12% - уряду Канади. У листопаді 2010 р. GM провела IPO, щоб реалізувати частину акцій, що належали американській державі. Розмір IPO перевищив 20 млрд дол., воно стало найбільшим в історії США. GM випускає автомобілі під марками Chevrolet, Cadillac, GMC, Isuzu, Opel та ін.