ua en ru

Консолідація банківського сектору США за участю зарубіжних фінансових інститутів почалася, - аналітики

Консолідація банківського сектору США за участю зарубіжних фінансових інститутів почалася. Таку думку висловив аналітик Rochedale Securities Річард Бове, коментуючи купівлю канадським Bank of Montreal американського регіонального банку Marschall & Ilsley більш ніж за 4 млрд дол.. Також напередодні інший канадський банк, Toronto-Dominion Bank, оголосив, що купує банк Chrysler Financial за 6,3 млрд дол У США налічується 26 інститутів - кандидатів на поглинання, 8 тис. з яких істотно ослаблені фінансовою кризою, підрахували аналітики інвестбанку KBW, передає РБК daily.
Багато транзакцій можуть здійснюватися за схемою угоди між Bank of Montreal і Marschall & Ilsley, в результаті якої минулого тижня виник інститут, відразу зайняв 15 місце у фінансовому секторі США. Marschall & Ilsley, з його 374 філіями, отримав в ході кризи у вигляді допомоги з держскарбниці 1,7 млрд дол., однак повернути не зумів. У результаті поглинання кількість філій Bank of Montreal в США перевищила 700.
На думку Р.Бове, яку поділяють більшість експертів, купувати банки в США, які відчувають труднощі, стануть, в першу чергу, конкуренти з Канади, банківський сектор якої від глобальної кризи практично не постраждав. За оцінкою Банку міжнародних розрахунків, фінансовий сектор цієї країни є зараз найбільш стабільним в світі.
До початку кризи банкіри з інших країн часто скаржилися на те, що наглядові інстанції США перекривають всі підходи до американського ринку. Зараз такі критичні випади вщухли.