ua en ru

В Конго через ДТП загорілася цистерна з пальним, загинули 50 осіб

В Конго через ДТП загорілася цистерна з пальним, загинули 50 осіб Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Близько 100 людей отримали опіки

У Демократичній Республіці Конго внаслідок зіткнення автоцистерни з пальним з іншим транспортним засобом загинули 50 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Повідомляється, що аварія сталася на автомагістралі, що об'єднує столицю країни Кіншасі з єдиним портом Конго на Атлантичному океані Матаді.

"У нас близько 50 загиблих і ще 100 осіб отримали опіки другого ступеня", - повідомив заступник губернатора Центральній провінції Конго Атоу Матубуана Нкулукі.

При цьому видання додає, що пожежа швидко розповсюджується на прилеглі будинки.

Підкреслюється, що подібні аварії не рідкість для Конго. Приміром, у 2010 році в країні внаслідок аварії за участю цистерни з пальним загинули 230 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 5 жовтня, біля міста Підгородне Дніпропетровської області рейсовий автобус, в салоні якого знаходилися пасажири, зіткнувся з бензовозом, в результаті чого постраждали 8 людей.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Стрию (Львівська область) автомобіль в'їхав у електроопору, в результаті чого загинули дві людини, ще одну госпіталізували.