ua en ru

Конфлікт з ротою "Торнадо" вичерпано, - Аваков

Конфлікт з ротою "Торнадо" вичерпано, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Міністр звинуватив у створенні конфлікту непрофесійні дії суміжників

Конфлікт роти МВС України "Торнадо" з військовою прокуратурою вичерпаний. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"За фактом конфлікту між військовою прокуратурою і ротою МВС Торнадо. Мною у розпорядження підрозділу була відправлена спеціальна група на чолі з двома заступниками міністра, яка вчора вночі прибула на місце і працювала в розташуванні підрозділу. Проблеми нерозуміння і конфлікту між бійцями підрозділу і військовою прокуратурою - вичерпані", - написав Аваков.

За його словами, конфліктна ситуація була створена штучно "непрофесійними і некоректними діями суміжників".

"Так, суд заарештував семеро міліціонерів на чолі з командиром роти з тяжким звинуваченням. Так, я прийняв рішення, в зв'язку з цим, розформувати роту і переатестувати особовий склад - для винесення рішення - хто гідний служити далі, а хто ні. Але! Говорив і повторюся - очищення міліції, спецпідрозділів йде і буде йти далі! І вигнання і арешти "брудних" міліціонерів не повинні кидати тінь на тих, хто чесно служив і служить Україні! Це принципово! ", - підкреслив міністр.

Аваков також зазначив, що бійці роти, чесно виконували свій обов'язок, будуть і далі нести службу після проходження переатестації і зарахування в інший підрозділ.

"Що стосується Руслана Онищенка і ще шести заарештованих міліціонерів за звинуваченням у низці тяжких злочинів - міру їх відповідальності визначить за підсумками слідства - суд", - додав він.

По факту конфликта между виненной прокуратурой и ротой МВД Торнадо. Мною в распоряжение подразделения была выслана спец...

Posted by Арсен Аваков on 19 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що база роти "Торнадо" в Луганській області заміновано.