ua en ru

Конфлікт між народами України і Росії створений штучно, - Медведчук

Конфлікт між народами України і Росії, про який не втомлюються повторювати політики націоналістичного спрямування, штучно інспірують сили, зацікавлені в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За словами політика, незважаючи на всі провокації та звинувачення, посварити українців і росіян так і не вдалося. "Згідно з проведеним у вересні спільним дослідженням Київського міжнародного інституту соціології та російського "Левада-центру", 74% населення України добре ставляться до росіян. Серед росіян добре ставляться до українців 60% респондентів", - зазначив він.

Медведчук підкреслив, що на питання, якими мають бути відносини між нашими країнами, 62% росіян відповіли, що кордони між Україною і РФ повинні бути відкритими, без віз і митниць; 44% українців дотримуються такої ж думки.

"Результати соціологічного дослідження дозволяють стверджувати, що, навіть незважаючи на нескінченні політичні спекуляції, громадську думку і в Росії, і в Україні в останні місяці не сильно змінилося. Будь-яка політична криза, навіть самий гострий і затяжний, рано чи пізно закінчиться, політики прийдуть до спільного знаменника, дипломатичні відносини нормалізуються. А ось погіршення відносин між нашими народами, розрив культурних, соціальних та родинних зв'язків стали б справжньою трагедією і для українців, і для росіян", - зазначив Медведчук.