ua en ru

Компанія "Альтком" буде генпідрядником з будівництва стадіону та злітно-посадкової смуги у Львові.

Генеральним підрядником з будівництва стадіону та злітно-посадкової смуги аеропорту у Львові до Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. визначено компанію "Альтком". Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков під час робочої поїздки до Львова, повідомляє прес-служба Кабміну України.
Б.Колесніков повідомив, що колишній генпідрядник - компанія "Азовінтекс" не будуватиме злітно-посадкову смугу у Львові, проте не виключив, що ця компанія виступатиме субпідрядником. Таке рішення, за його словами, було прийнято у зв'язку з тим, що "Азовінтекс" не вказувала чітких строків завершення робіт. "Азовінтекс" не міг чітко оголосити про терміни завершення робіт і у них постійно з'являлися якісь нові проблеми. Оскільки відтягувати далі нікуди, ми прийняли рішення про зміну генпідрядника", - сказав він.
Водночас віце-прем'єр-міністр зазначив, що уряд спільно з адміністрацією аеропорту "Львів" та інженерами вивчають питання щодо закриття аеропорту "Львів" на час реконструкції злітно-посадкової смуги. "Думаю, що аеропорт не закриватимуть", - наголосив Б.Колесніков та додав, що у зв'язку з цим аеропорт реконструюватимуть поетапно.
Щодо будівництва стадіону, віце-прем'єр-міністр зазначив, що "оскільки "Альтком" буде генпідрядником реконструкції аеропорту "Львів", то було прийнято рішення про те, що ця ж організація буде генпідрядником у спорудженні стадіону".
Він також підкреслив, що до будівництва буде залучено консорціум компаній з Туреччини, Хорватії та Македонії. За словами Б.Колеснікова, 80% будівельників стадіону будуть місцеві жителі, а 20% - інженери та спеціалісти, які представляють консорціум. Наразі, за його інформацією, на будівництві стадіону задіяні 500 робітників, які працюють у дві зміни по 250 осіб.
Крім того, Б.Колесніков не виключив, що у Львові буде побудована нова об'їзна дорога.