ua en ru

Компанія Johnson & Johnson подала заявку на реєстрацію COVID-вакцини в ЄС

Компанія Johnson & Johnson подала заявку на реєстрацію COVID-вакцини в ЄС Фото: COVID-вакцина (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Компанія Johnson & Johnson подала заявку на дозвіл на застосування своєї вакцини від коронавірусу в Європейському союзі. Офіційну заявку вже отримало Європейське агентство з лікарських засобів (EMA).

"EMA отримала заявку на умовний дозвіл на продаж (CMA) для вакцини від COVID-19, розроблену Janssen-Cilag International NV. Комітет з лікарських засобів для людини (CHMP) оцінить вакцину, відому як COVID-19 Vaccine Janssen, за прискореним графіком", - йдеться в повідомленні.

Комітет може надати висновок щодо вакцини до середини березня за умови, що дані компанії щодо ефективності, безпеки та якості препарату є достатньо вичерпними і надійними.

Зараз EMA оцінює додаткові дані щодо ефективності і безпечності вакцини, а також її якості.

Зазначимо, що це четверта заявка на COVID-вакцини з початку пандемії. Раніше дозвіл на використання в Євросоюзі отримали вакцини від компаній Pfizer, Moderna і AstraZeneca.

Вакцина компанії Johnson & Johnson є однодозовою. При цьому препарат можна зберігати у звичайних холодильниках, на відміну від інших вакцин, для яких потрібні сверххолодні морозильні камери.