ua en ru

Компанії Vanco, "Лукойл" і Petroci завершили буріння першої розвідувальної свердловини на шельфі Кот-Д'Івуар.

"Лукойл Оверсіз", Vanco Cote d'Ivoire Ltd. і державна компанія Petroci Holding завершили буріння першої розвідувальної свердловини на структурі Орка морського блоку CI-401 на шельфі Гвінейської затоки в акваторії Республіки Кот-Д'Івуар, повідомляє прес-служба "Венко Прикерченська Лтд.".

Свердловина "Орка-1X-бис" розкрила цільові об'єкти і виявила колектори невеликої потужності. Свердловина загальною глибиною 4 015 м від рівня моря пробурена на морській глибині 1,868 м в 55 км на південь від порту Бассама. Для буріння використовувалося судно для глибоководного буріння 5-го покоління Deepwater Pathfinder. Під час будівництва свердловини відібрані проби нафти з пісковиків Кампанського і Туронського ярусів.

Загальна територія дослідження склала більше 3 000 кв. км. В даний час визначається точка заставляння першої розвідувальної свердловини на блоці CI-101, буріння якої заплановане на 2011 р.

Угода про розділ продукції (СРП) з розробки блоків CI-401 і CI-101 була підписана у вересні 2005 р. урядом Республіки Кот-Д'Івуар, Vanco Cote d'Ivoire Ltd. і Petroci Holding. «Лукойл» увійшов до проекту в 2007 р. Частка «Лукойлу» - 56,66%, Vanco (оператор) - 28,34%, Petroci- 15%.

"Венко Прикерченська Лтд." є підрозділом Vanco International. "Венко Прикерченська Лтд." займається геологорозвідкою і розробкою нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря (проект).