ua en ru

Комітети ВР не можуть мати права вето у питаннях призначення та звільнення керівників підрозділів силових структур, - нардеп І.Вернидубов.

Комітети Верховної Ради України не можуть мати права вето у питаннях призначення та звільнення керівників підрозділів силових структур та у питаннях створення окремих структур у правоохоронних органах. Про це РБК-Україна заявив нардеп Іван Вернидубов, коментуючи сьогоднішній розгляд в Конституційному суді України подання 58 нардепів щодо конституційності окремих норм закону «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» та закону «Про комітети ВР».

За словами нардепа, закон про комітети ВР, делегувавши комітету ВР по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю повноваження щодо кадрових призначень керівників підрозділів силових структур, тим самим порушив норми Конституції, в яких йдеться про розподіл гілок влади на виконавчу, законодавчу та адміністративну. «Конституція чітко описує повноваження ВР щодо правоохоронних органів. Цими повноваженнями утверджується структура та загальна чисельність правоохоронних органів», - зазначив він.

І.Вернидубов додав, що всі інші питання роботи силових структур - це предмет регулювання виконавчої влади, а парламент в цілому як і комітети, повинні мати лише дорадчу функцію. А не функцію погодження, яка існує зараз.