ua en ru

Комітет захисту журналістів підготує звіт щодо розслідування вбивства Шеремета, - нардеп

Комітет захисту журналістів підготує звіт щодо розслідування вбивства Шеремета, - нардеп Фото: Вікторія Сюмар (nfront.org.ua)

Звіт буде представлено 12 липня на засіданні комітету ВР

Комітет захисту журналістів (міжнародна неурядова організація із штаб-квартирою у Нью-Йорку - ред.) підготує звіт щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, який буде представлено на засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики 12 липня. Про це сьогодні на засіданні комітету заявила його голова, народний депутат Вікторія Сюмар, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми досягли домовленостей з Комітетом захисту журналістів, базованим у Нью-Йорку, що вони готують відповідний звіт щодо цієї справи, вони будуть спілкуватися з усіма органами влади і вони готові представити нам цей звіт, як базовий майданчик, 12 липня на нашому з вами з вами останньому засіданні", - заявила Сюмар, зазначивши, що сподівається на явку правоохоронців на відповідне засідання комітету.

За словами нардепа, згідно інформації правоохоронців, у рамках досудового розслідування вбивства Шеремета було допитано понад 3 тисячі осіб, у тому числі й очевидців вибуху, здійснено більше 280 оглядів та досліджень публікацій, а також вилучено об'єм відеозаписів на відеокамерах від 5 діб до 2 місяців.

Нагадаємо, комітет з питань свободи слова та інформаційної політики звернувся до голови парламенту Андрія Парубія з пропозицією запросити керівництво Національної поліції в парламент для заслуховування звіту про хід розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.