ua en ru

Комітет ООН закликав Україну прискорити розслідування трагедію в Одесі та Маріуполі

Комітет ООН закликав Україну прискорити розслідування трагедію в Одесі та Маріуполі
Комітет Організації об'єднаних націй проти катувань закликав Україну прискорити розслідування трагедій 2 травня в Одесі і 9 травня в Маріуполі.

Комітет Організації об'єднаних націй проти катувань закликав Україну прискорити розслідування трагедій 2 травня в Одесі і 9 травня в Маріуполі. Про це йдеться у звіті комітету.

"Події в Одесі (2 травня 2014 р.) та Маріуполь (9 травня 2014 р.) викликали заклопотаність у зв'язку з загибеллю людей і звинуваченнями у надмірному застосуванні сили. Комітет стурбований тим, що розслідування проводяться повільно, залишаються неповними і не притягнули до відповідальності винних", - йдеться у звіті.

У звіті також зазначається, що Україна не відповідає на запити щодо надання інформації про хід розслідувань щодо подій в Одесі та Маріуполі.

Нагадаємо, 9 травня 2014р. у ході проведення антитерористичної операції в м. Маріуполь (Донецька область) загинули два співробітники ДАІ.

В Одесі 2 травня 2014 р. сталися масові заворушення. В результаті зіткнень між ультрас футбольних клубів "Металіст" і "Чорноморець", проукраїнськими активістами, які проводили містом марш "За Єдність України", і 500 проросійськи налаштованими і організованими озброєними особами, які висловлювали гасла про федералізацію України, загинуло 48 і травмовано близько 250 осіб, вогнепальні поранення отримали 18 осіб, 6 з них - смертельні.