ua en ru

Командування РФ на Донбасі утримує частину підрозділів у вищому ступені боєготовності, - ГУР

Командування РФ на Донбасі утримує частину підрозділів у вищому ступені боєготовності, - ГУР Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

Бойовики збільшили кількість тренувань артилерійських підрозділів

Командування Російської Федерації (РФ) на Донбасі утримує частину підрозділів у вищому ступені бойової готовності. Про це з посиланням на дані розвідки на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

"Командування російських окупаційних військ продовжує утримувати окремі з’єднання і частини т.зв. 1 та 2 АК у вищому ступені бойової готовності. Зокрема, на казарменому положенні перебуває до 50% особового складу, який не залучається до ведення бойових дій проти українських оборонців на передових позиціях", - повідомив він.

Також у Міноборони зазначили, що бойовики збільшили кількість тренувань артилерійських підрозділів. Крім того, командування бойовиків вживає заходи для відновлення озброєння та задоволення штатної потреби російських підрозділів на Донбасі.

"Вказана техніка після надходження на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей буде позиціонуватися у повідомленнях підконтрольних окупаційній владі ЗМІ, як така, що відновлена на місцевих підприємствах або "знайдена у прихованих сховищах на шахтах", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі з початку доби провели 11 обстрілів.