ua en ru

Командування 79-ї окремої аеромобільної бригади спростовує загибель десантників під Миколаєвом

Командування 79-ї окремої аеромобільної бригади спростовує загибель десантників під Миколаєвом Фото: масове десантування на Тернівському полігоні ("Цензор.Нет")

Як виявилося, з вертольота було скинуто два опудала для перевірки реакції аварійно-рятувальних служб

Командування 79-ї окремої десантної штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України спростовує поширену сьогодні у ЗМІ інформацію про загибель двох бійців АТО на полігоні під Миколаєвом. Про це у п'ятницю 9 сентбяря повідомляє місцеве видання "Преступности.Нет".

"Жодних загиблих немає. Це були навчання. Всі стрибнули, все нормально, всі живі", - заявив виконувач обов'язків командира 79-ї окремої аеромобільної бригади Юрій Сидоренко.

За інформацією видання, військове командування вирішило провести навчання під час відпрацювання стрибків десантниками, скинувши з вертольота два опудала, щоб перевірити реакцію аварійно-рятувальної команди і медиків.

"Присутні на полігоні, в тому числі військовослужбовці, не були поінфоровані про це, в результаті чого і сприйняли даний факт як загибель двох військових, у яких не розкрилися парашути під час стрибка", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше сьогодні видання "Преступности.НЕТ" з посиланням на очевидців події повідомило про те, що в Миколаєві під час відпрацювання стрибків з парашутом в п'ятницю 9 вересня загинули двоє офіцерів 79-ї окремої аеромобільної бригади.