ua en ru

Командир "Айдара" заявляє про передачу луганським військкоматом особових карток військовозобов'язаних бойовикам

Луганський військкомат передав особисті картки військовозобов'язаних бойовикам. Про це в ході брифінгу заявив командир 24-го батальйону "Айдар" Сергій Мельничук,

Луганський військкомат передав особисті картки військовозобов'язаних бойовикам. Про це в ході брифінгу заявив командир 24-го батальйону "Айдар" Сергій Мельничук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли ми почали формуватися, військкомат зібрав всі особисті картки військовослужбовців призовного віку і військовозобов'язаних Луганської області і передав їх сепаратистам. Ми, як підрозділ, який формується із луганчан, не могли закликати військовослужбовців, а сепаратисти, за допомогою цих даних ходили і закликали всіх військовозобов'язаних", - заявив Мельничук.

Нагадаємо, раніше РНБО повідомляв про примусовий призов до лав самопроголошеної "Луганської народної республіки" місцевих жителів, у зв'язку з тим, що до рук бойовиків потрапили особисті картки призовників. В РНБО стверджували, що сепаратисти влаштовують поквартирний обхід за адресами, вказаними в особових картках.