ua en ru

Кількість спроб в 2009 р. нелегально вивести сигарети з України в 10 разів перевищила кількість нелегального ввозу, - МОЗ.

Кількість спроб в 2009 р. нелегально вивести сигарети з України в 10 разів перевищила кількість нелегального ввозу. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції завідуючий відділом боротьби з тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що це пояснюється тим, що вивозити з нашої країни конфіскат вигідніше аніж ввозити, адже середня різниця у вартості пачки цигарок приміром України і Росії становить 2 грн, а з Польщею - 10.

Крім цього, він заявив, що збільшення ставки по акцизу призвело не тільки до додаткового наповнення бюджету, а й до зменшення кількості курців. "Я із задоволенням повідомляю, що, за соцопитуваннями, в минулому році на 5% зменшилось споживання тютюну. І я також дуже сподіваюсь, що в цьому році Верховна Рада ухвалить законопроект, зареєстрований ще в вересні 2009 р. щодо повної заборони реклами тютюнових виробів. Зазначу, що МОЗ висловило офіційну підтримку", - заявив К.Красовський.