ua en ru

Кількість порушень в другому турі виборів знизилася, але має "більш зухвалий характер", - місія МПА СНД.

Кількість порушень в другому турі президентських виборів в Україні знизилася, але має "більш зухвалий характер". Про це повідомив на прес-конференції керівник місії Міжнародних спостерігачів МПА СНД за виборами Президента України Олександр Торшин, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, часто звучала інформація про мінування виборчих ділянок. Він також відзначив, що широка публікація результатів екзит-полів приводила "до надмірного розпалювання пристрастей і взаємних звинувачень політичних сил".

Він також вказав на порушення заборони на агітацію в ході голосування. Говорячи про голосування вдома, він відзначив, що кількість тих, що голосували в другому турі, знизилася в порівнянні з першим і складає 4% від загального числа тих, що голосували. "Більш за все голосували вдома в Сумській обл. - 8%. Ми перевірили результати, виявилось, що більше 90% тих, що голосували, віддали свій голос Ю.Тимошенко. Тому така велика кількість тих, що голосували вдома, була обумовлена погодними умовами і похилим віком тих, що голосували", - сказав він.