ua en ru

Кількість жертв останніх терактів в Іраку зросла до 35

Кількість жертв останніх терактів в Іраку зросла до 35 Фото: війна в Іраку

Ще близько 50 осіб отримали поранення

В результаті останніх терактів в Іраку загинули 35 людей, ще десятки людей отримали поранення. Про це повідомляє AFP.

"В результаті терактів смертників на контрольно-пропускних пунктах в Багдаді та на півдні Іраку, загинули щонайменше 35 осіб, десятки поранених. Вибухи, які сталися в Іраку напередодні ввечері, відбулися в той момент, коли іракські військові б'ються в Мосулі в ході масштабної операції, розпочатої понад сім місяців тому", - йдеться в повідомленні.

Так, бригадний генерал армії Іраку Саад Маан повідомив, що в Багдаді терористи-смертники атакували в районі контрольно-пропускного пункту в південній частині міста Абу-Дшир, убивши 24 особи і поранивши 20 осіб. Сили безпеки змогли вбити одного з нападників, а другий зумів підірвати автомобіль.

На півдні Іраку терорист-смертник підірвав замінований автомобіль на контрольно-пропускному пункті на околиці міста Басра, в результаті чого загинули 11 осіб і 30 поранені. Силам безпеки вдалося вбити другого терориста, який не встиг підірвати свій автомобіль.

Нагадаємо, в Іраку в південній частині Багдада в п'ятницю, 19 травня, смертники підірвали два замінованих автомобіля. Раніше повідомлялося про 13 загиблих і 15 постраждали.