ua en ru

Кількість жертв масового отруєння в Івано-Франківській області зросла

Кількість жертв масового отруєння в Івано-Франківській області зросла Фото: лікарня (112 Україна)

Жертвами отруєння на базі відпочинку стали 34 людини

Жертвами масового отруєння в оздоровчому комплексі "Сяйво Карпат", що в селі Красноїлля Верховинського району, стали 34 людини. Про це передає прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

За інформацією "КС Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" в Верховинську ЦРЛ з ознаками харчового отруєння надійшли 34 людини, з них 26 дітей 8 дорослих.

Повідомляється, що серед постраждалих кількість громадян Федеративної Республіки Німеччина - 14 осіб, Республіки Польща - 11 осіб і 9 українців. Стан постраждалих середньої і легкої тяжкості. Всього в комплексі перебували близько 152 осіб. Причина отруєння людей встановлюється.

Нагадаємо, на світанку, 25 липня, у місті Верховинск Івано-Франківській області в центральну районну лікарню з ознаками харчового отруєння вчинили 13 осіб.

Пізніше за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. "За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України", - повідомили в місцевій поліції.

Попередньо встановлено, що в селі Красноїлля Верховинського району туристи самостійно приготували кондитерський виріб.