ua en ru

Кількість убитих під час конфлікту на Донбасі перевищило 4,8 тис., - ООН

Кількість убитих під час конфлікту на Донбасі перевищило 4,8 тис., - ООН Джерело фото:flickr.com/Guillaume P. Boppe

Кількість убитих під час конфлікту на Донбасі з квітня 2014 р. і станом на 6 січня перевищила 4,8 тис. осіб. Про це йдеться у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань.

"В Україні з середини квітня 2014 року по 6 січня 2015 року принаймні 4808 чоловік були вбиті, включаючи 298 загиблих під час авіакатастрофи малайзійського лайнера, і 10 468 були поранені в східній Україні", - наголошується в звіті.

Нагадаємо, за даними ООН на 24 грудня 2014 р., в ході конфлікту на Донбасі загинули 4 тис 771 осіб.

Станом на кінець грудня 2014 р., Програма розвитку ООН надала допомогу понад 30 тис. переселенцям і людям в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Конфлікт на сході України розпочався з квітня 2014 р. З однієї сторони конфлікту виступили проросійські сепаратисти, організовані і керовані з Росії незаконні збройні формування Донецької та Луганської "народних республік", визнані українською владою терористичними організаціями, за підтримки регулярних військових частин Росії. З іншого боку - нова українська влада, яка прийшла на зміну команді четвертого Президента Віктора Януковича.

Зараз проросійськими сепаратистами захоплені Донецьк і Луганськ, а також прилеглі населені пункти. Відповідна ділянка українсько-російського кордону знаходиться під їх контролем.