ua en ru

Кількість терактів в світі за рік зменшилася на 9%

Кількість терактів в світі за рік зменшилася на 9% Фото: війна в Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Зниження тероризму відбувається на тлі зростання кількості терактів, скоєних бойовиками ІДІЛ в Іраку

У 2016 році кількість терактів у всьому світі, а також жертв терористичних нападів скоротилася. Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту США "Країна доповідає про тероризм", оприлюдненому в середу, 19 липня, у Вашингтоні, повідомляє DW.

Як зазначає видання, зниження тероризму відбувається на тлі зростання кількості терактів, скоєних бойовиками ІДІЛ в Іраку.

Так, кількість терактів у всьому світі в минулому році скоротилася на 9% - до 11072, а число загиблих в результаті терористичних нападів зменшилася на 13% - до 25621 людини.

На думку авторів доповіді, це пов'язано з тим, що скоротилася кількість терактів, скоєних в Афганістані, Сирії, Нігерії, Пакистані та Ємені.

Однак аналітики відзначають збільшення частоти терактів в Демократичній республіці Конго, Іраку, Сомалі, Південному Судані та Туреччини.

Також наголошується, що джихадистське угруповання ІДІЛ несе відповідальність за більшу кількість терактів, ніж будь-яка інша екстремістська група. На її частку припадає на 20% більше терактів в Іраку, ніж у 2015 році - близько 3 тис.

Тим часом Афганістан, незважаючи на скорочення кількості терактів на його території (до 1340 нападів), залишається на другому місці в світі за цим показником, поступаючись Іраку.

Нагадаємо, Сенат Франції підтримав спірний антитерористичний закон.