ua en ru

Колесніков виступає за скасування ПДВ на продаж авіаквитків на внутрішні рейси в Україні

Скасування податку на додану вартість на авіаквитки на внутрішні рейси в Україні сприятиме зниженню вартості авіаперельотів та росту пасажиропотоків всередині країни. Про це заявив сьогодні, 18 жовтня, віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков на відкритті в Донецьку V Міжнародного інвестиційного самміту, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Говорячи про перспективи бюджетних перевезень в Україні, Колесніков зазначив, що за останні два роки зросла кількість "лоу-кост" авіакомпаній, що працюють на українському ринку. "Треба скасовувати ПДВ з продажу квитків усередині країни, інакше виходить, що політ Київ-Варшава у нас дешевший, ніж політ Київ-Львів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України прийняла закон № 5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та в зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні", яким запроваджено оподаткування послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті + податком на додану вартість з нульовою ставкою.

Читайте також: Ціну квитків на поїзди Hyundai знижено з урахуванням ставки ПДВ у 0%