ua en ru

Помер Йосип Кобзон: чим запам'ятався знаменитий артист

Помер Йосип Кобзон: чим запам'ятався знаменитий артист Колаж РБК-Україна

Серце Йосипа Кобзона зупинилося 30 серпня 2018 року

Йосип Кобзон помер. Радянського і російського естрадного співака, депутата Держдуми РФ не стало у четвер, 30 серпня.

Помер Йосип Кобзон: чим запам'ятався знаменитий артист

Колаж РБК-Україна

Біографія Йосипа Кобзона

Йосип Кобзон народився 11 вересня 1937 року в місті Часів Яр Донецької області. До того, як стати відомим співаком він жив у Львові, Краматорську, Дніпрі (тоді - Дніпропетровську), Янгіюлі під Ташкентом.

З 1956 по 1959 рік Кобзон служив у Радянській Армії, де був запрошений у ансамбль пісні і танцю Закавказького військового округу. Після служби виїхав жити до Москви. Там він працював у Цирку на Кольоровому бульварі, на Всесоюзному радіо, в 1962 році Кобзон став солістом Держконцерту, а трохи пізніше - солістом-вокалістом Москонцерту (там він пропрацював до 1989 року).

До речі, свою знамениту чорну перуку Кобзон вперше одягнув ще в 1972 році, коли співакові було 35 років. З дитинства у артиста були проблеми з волоссям через те, що одного разу він вийшов в лютий мороз, близько 40 градусів нижче нуля, без шапки і пошкодив волосяні "коробочки".

Помер Йосип Кобзон: чим запам'ятався знаменитий артист

Йосип Кобзон (фото: iosifkobzon.ru)

У 2014 році підписав звернення діячів культури РФ на підтримку агресивної політики Путіна по Україні. При цьому Кобзон ніколи не приховував своєї українофобської позиції.

"Для мене не існує України, в якій існує фашистський режим", - говорив Кобзон.

Помер Йосип Кобзон: чим запам'ятався знаменитий артист

Йосип Кобзон (фото: wikimedia.org)

Він часто їздив в "ЛНР" і "ДНР" (навіть отримав "громадянство" однієї з "республік"). При цьому співакові був закритий в'їзд до США через підозри у зв'язках з організованою злочинністю, в Латвію - через сприяння підриву територіальної цілісності і суверенітету України, і низки інших країн ЄС.

В кінці липня 2018 року співак був госпіталізований, а в росЗМІ з'явилася інформація, що погіршення стану Йосипа Кобзона пов'язано з поширенням метастазів.

Повідомляється, що два тижні тому його організм став різко здавати. У останні дні його життя підтримували лише апарати. Він був підключений до ІВЛ. Два дні тому артист впав в кому, з якої так і не вийшов.

30 серпня 2018 року було повідомлено про смерть 80-річного Кобзона.

Як пишуть росЗМІ, похований Кобзон буде на Центральному Востряковському кладовищі. Кілька років тому він сам купив там місце. Там же знаходяться могили його близьких родичів.