ua en ru

До Дня Перемоги уряд профінансує виготовлення 1 млн 276 тис. ювілейних медалей і відкриття пам'ятника льотчику Кожедубу.

До Дня Перемоги уряд профінансує виготовлення 1 млн 276 тис. ювілейних медалей і відкриття пам'ятника льотчику Кожедубу у Києві. Про це на прес-конференції у Кабінеті міністрів повідомив віце-прем'єр Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні прийняте рішення щодо заходів на виготовлення ювілейних медалей, які будуть вручені ветеранам всіх країн, які брали участь на нашому просторі протягом Великої Вітчизняної війни. Буде виготовлено 1 млн 276 тис. цих медалей", - сказав В.Семиноженко.

Він також повідомив, що у Києві, біля пам'ятника Слави 7 травня "буде відкрито пам'ятник тричі Герою СРСР, Кожедубу, українцю, одному з найвизначніших льотчиків під час 2-ої світової війни".

За його словами, виготовлення ювілейних медалей коштуватиме 32 млн грн, а зведення монументу - 4,05 млн грн. "Медалі - це 32 млн грн, що стосується пам'ятника, враховуючи великі архітектурні роботи і стислі терміни, це сума в 4 млн 50 тис. грн. Що стосується одноразової виплати всім ветеранам - зараз це питання уточнюється, і разом з прийняттям бюджету України... про цю цифру пізніше доповім. ... У всіх країнах, які брали участь у ВВВ, всі ветерани синхронно отримають однакову допомогу", - сказав В.Семиноженко.