ua en ru

Knight Capital за підсумками III кварталу 2012 р. зафіксувала рекордний збиток в 389,9 млн дол

Американська брокерська фірма Knight Capital Group Inc. за підсумками III кварталу поточного року зафіксувала рекордний збиток в 389,9 млн дол, передає "Росія-24".

Основною причиною настільки невдалого результату став технічний збій на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE). Причиною збою стало проблемне програмне забезпечення компанії, яке розсилало "численні помилкові накази". В результаті акції деяких компаній в перші години торгів середи минулого тижня демонстрували незвичайні цінові коливання, внаслідок чого обсяги операцій з ними різко збільшилися.

Knight Capital намагалася мінімізувати свої збитки, пов'язані з величезним торговим дефіцитом, різко знижуючи обсяг позиції до 4,6 млрд дол до кінця торгової сесії. В результаті дії компанії призвели до збитку в 440 млн дол, що майже в 4 рази перевищує прибуток брокера за підсумками 2011 р.

Для забезпечення подальшої діяльності компанія замість акцій отримала рятівний "транш" об'ємом в 400 млн дол від своїх клієнтів - великих інвесткомпаній.

У результаті чистий збиток склав 6,3 дол на акцію, що стало рекордним значенням за 11 років у порівнянні з чистим прибутком роком раніше у розмірі 29 центів на акцію. Результат виявився набагато гіршим за очікування експертів, які прогнозували збиток на рівні 216,5 млн дол.

Читайте також: Knight Capital Group продає групі інвесторів привілейовані конвертовані акції компанії на 400 млн дол