ua en ru

Клюєв розповів про наказ Януковича під час розстрілу Майдану

Клюєв розповів про наказ Януковича під час розстрілу Майдану Фото: Андрій Клюєв розповів про наказ Януковича під час розстрілу Майдану

За словами Клюєва, Янукович намагався організувати мирні переговори, щоб заспокоїти ситуацію в Києві

Колишній глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв розповів про наказ екс-президента Віктора Януковича під час розстрілу Майдану. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Росія-1".

"Дуже багато надуманого, в тому числі і по тому ж самому Януковичу... Не давав Янукович стріляти під час Майдану, не давав команди... Яка може бути мотивація у Януковича, щоб він давав команду розстрілювати людей? Ніякої... Неможливо снайперами було зупинити Майдан", - заявив він.

За його словами, Янукович намагався організувати мирні переговори, щоб заспокоїти ситуацію в Києві.

"Я отримав наказ почати вести переговори з трьома міністрами закордонних справ (Франції, Польщі та Німеччини - ред.). Мене 20 (лютого 2014 року - ред.) числа після обіду Янукович викликав до себе в кабінет у цей час у кабінеті був пан Штайнмайєр (міністр закордонних справ Німеччини - ред.). Він (Янукович - ред.) сказав: "Забирай трьох міністрів закордонних справ до себе в кабінет і починайте готувати мирний договір", - повідомив Клюєв.

Нагадаємо, в ході допиту 28 грудня Янукович заявив, що не віддавав наказу стріляти по Майдану.