ua en ru

Ключовим питанням пленарного тижня Ради є створення антикорупційного суду, - Парубій

Ключовим питанням пленарного тижня Ради є створення антикорупційного суду, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

ВР також має розглянути аграрні законопроекти, питання нацбезпеки, а також захист прав дітей

Ключовим законопроектом поточного тижня Верховної ради є створення Вищого антикорупційного суду України. Про це під час відкриття Погоджувальної ради у понеділок повідомив голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Окрім того, на поточному тижня народні депутати мають розглянути аграрні законопроекти, питання Нацбезпеки і оборони, а також законопроект щодо захисту прав дітей.

За його словами, законопроект про Антикорупційний суд має бути винесено на розгляд залу у вівторок після обіду.

"До обіду, як ми і домовлялися, стоїть блок аграрної політики. Зазначу, що в проекті порядку денного п’ять питань. Якщо буде час, то стоїть наступний блок: це питання безпеки і оборони. На завтра два блоки, і ми увійдемо в антикорупційний суд, коли відчуємо, як у нас йде робота, і яке рішення комітету", - додав голова парламенту.

Спікер наголосив, що на середу заплановані голосування за ратифікації міжнародних угод. Втім, розгляд законопроекту про антикорупційний суд триватиме два дні.

"У вівторок треба увійти, в середу дати на розгляд правок, а у четвер ми маємо вийти на прийняття рішення. Це ключові питання на цей тиждень. На четвер по плану ми також встигаємо підготувати законопроекти щодо захисту прав дітей", - додав він.

Нагадаємо, парламентський комітет з питань правової політики і правосуддя розгляне законопроект про Вищий антикорупційний суд у понеділок, 21 травня.