ua en ru

Клінтон: США повинні бути готові до нових терактів

Клінтон: США повинні бути готові до нових терактів Фото: Хілларі Клінтон

Необхідно зупинити вербування ІГ через соцмережі

Сполучені Штати повинні бути готові до нових терористичних атак на території країни після трагедії в Сан-Бернардіно. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву екс-держсекретаря США Хілларі Клінтон.

"Ми повинні бути готові до нових терористичних атак", - заявила Клінтон. Вона виступала в Університеті штату Міннесота в місті Міннеаполіс, де виклала частину своєї стратегії нацбезпеки і запобігання випадків так званого внутрішнього тероризму, коли вилазки на території США роблять американці, які були піддані радикалізації і впливу екстремістських ідей ззовні.

За її словами, в першу чергу необхідно вжити заходів, щоб зупинити вербування, яку різні терористичні угрупування, включаючи "Ісламська держава", проводять за допомогою соціальних мереж. Вона також виступила за посилення перевірок стосовно претендентів американських віз, які протягом останніх п'яти років перебували в країнах, де діють бойовики ІГ.

"Необхідно ретельно вивчати повідомлення в соціальних мережах, перш ніж видавати візи", - зазначила Клінтон.

Відзначається, вона також закликала ввести повну заборону на продаж в США гвинтівок військового зразка, які тут називають штурмовими.

Нагадаємо, в університеті Індіани оголосили тривогу із-за озброєного чоловіка.