ua en ru

Клінтон назвала прибічників Трампа "непристойним збіговиськом"

Клінтон назвала прибічників Трампа "непристойним збіговиськом" Фото: Гіларі Клінтон обізвала прихильників опонента

Ще частина електорату Трампа розчарована ситуацією в економіці і політикою влади

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гіларі Клінтон назвала половину прихильників Дональда Трампа "непристойним збіговиськом". Про це повідомляє ВВС.

"Расисти, сексисти, гомофоби, ксенофоби, ісламофоби - всього не перелічити", - заявила Клінтон, виступаючи на вечорі зі збору коштів для своєї виборчої кампанії.

За її словами, "ці люди невиправні, але, на щастя, вони - це не вся Америка".

Захід, на якому виступала Клінтон, організували в Нью-Йорку активісти ЛГБТ-організацій, що захищають права й інтереси лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів.

Як заявила Клінтон, інша частина електорату Трампа, розчарована ситуацією в економіці і політикою влади, "відчайдушно прагне змін".

"Це люди, до яких нам слід поставитися з розумінням", - зазначила кандидатка від демократів.

"Ось це так! Гіларі Клінтон висловилася так образливо по відношенню до моїх прихильників, мільйонів чудесних, працьовитих людей. Думаю, що вона поплатиться за це на виборчих дільницях!" - написав у відповідь республіканець Трамп у своєму Twitter.

Керівник виборчої кампанії Клінтон пізніше пояснив у соцмережах, що її слова про "непристойне збіговисько" стосувалися лише Alt-Right - ультраправої, представленої головним чином в інтернеті групи, яку критики характеризують як "відсталих і фанатичних білих націоналістів".

Нагадаємо, за даними нещодавнього опитування, Трамп нині скорочує розрив із Клінтон: суперники йдуть майже порівну у "штатах, що коливаються" - Огайо і Флориді.