ua en ru

Клімкін назвав "неадекватними" висловлювання Пан Гі Муна про ролі РФ на Донбасі

Клімкін назвав "неадекватними" висловлювання Пан Гі Муна про ролі РФ на Донбасі Фото: Павло Клімкін розкритикував заяви генсека ООН

Міністр нагадав, що саме РФ виступає агресором на сході України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "неадекватними" висловлювання генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про ролі РФ на Донбасі. Про це глава МЗС заявив під час брифінгу у п'ятницю, 17 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується висловлювання Пан Гі Муна, то ви бачили реакцію постійного представника України при ООН. Я, звичайно, буду говорити з Пан Гі Муном, коли наступного разу буду мати з ним зустріч,- сказав Клімкін. - Я взагалі можу сказати, що спроба поставити в один ряд те, що відбувається в Україні - Російську агресію в Україні і, наприклад, конфлікт у Сирії - це в принципі не є адекватною реакцією на реалії сьогоднішнього дня.


При цьому міністр підкреслив, що не варто розраховувати на Росію в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі, так як саме РФ виступає там як агресора.

"Я чітко скажу генсеку ООН, що логіка покладання надій на Росію, яка є агресором в Україні, і логіка покладених надій на Росію у вирішенні глобальних конфліктів ніяким чином не повинна перетинатися. Це моя політична позиція. Що стосується публічної позиції, то Володимир Єльченко (постійний представник України при ООН, - ред.) її висловив", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше постпред України в ООН висловив обурення заявою Пан Гі Муна про ролі РФ на Донбасі.