Кличко заявив, що забудовник Сінного ринку у Києві пішов на компроміс

Кличко заявив, що забудовник Сінного ринку у Києві пішов на компроміс Фото: Кличко та забудовник підписали меморандум (kiev.klichko.org)

Висотність найвищих будинків комплексу буде понижена до 19 поверхів

Мер Києва Віталій Кличко та генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю "Емпоріум Пропертіз" Олександр Перехрест підписали меморандум про зняття соціальної напруги навколо будівництва комплексу будинків по вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а у Шевченківському районі Києва. Про це повідомляє прес-служба мера.

Зокрема, документ передбачає, що буде понижена висотність найвищих будівель комплексу, який зводиться. В одному будинку - на 3 поверхи, і ще в двох будинках на 1 поверх від запроектованого. Таким чином в комплексі не буде будівель вище 19 поверхів.

"Нарешті, досягнуто компроміс, на якому наполягала громадськість, активісти і місцева влада. Ми довго вели переговори, переконували в необхідності дослухатися до думки громади, щоб зняти соціальну напругу навколо цього будівництва. І я сподіваюся, що домовленості будуть виконані", - відзначив після підписання документу мер Києва.

Виконання цих домовленостей, як зазначено в меморандумі, будуть контролювати представники громадськості.