ua en ru

Кличко створює у Києві систему управління, яка унеможливить корупцію у міській владі

Кличко створює у Києві систему управління, яка унеможливить корупцію у міській владі

Важливо створити таку систему управління, яка унеможливить корупцію. І столична влада йде цим шляхом. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на першій міжнародній конференції "Як подолати корупцію? Методики мінімізації корупційних складових на місцевому рівні".

"Ми всі розуміємо, спіймати корупціонера - це ще не гарантія, що на його місце не пролізе інший. Тому важливо створити таку систему управління, в якій немає місця корупції. І ми йдемо цим шляхом", - наголосив Віталій Кличко.

Мер розповів про важливі зміни, які зробила столична влада для подолання корупції. Так, Київська міська рада першою в Україні запровадила систему голосування Рада-4, яка зробила неможливим так зване кнопкодавство. Також столична влада відкрила бюджет міста, і сьогодні кожен громадянин може перевірити всі джерела наповнення та використання кожної копійки бюджету.

"І я вважаю, що ми створили прецедент у країні. Переконаний, таким повинен бути бюджет кожного міста, кожної громади. Ми готові ділитися досвідом і допомогти колегам у цьому", - сказав Київський міський голова.

Крім того, відзначив мер, київська адміністрація повернула у столицю відкриті земельні аукціони, створила Антикорупційну раду, запроваджує систему онлайн закупівель та відкриває реєстр власності.

"Результати внутрішнього аудиту, який ми провели в КМДА, вражають: виявлено мільярди гривень втрат, ми звільнили майже 400 чиновників. Вже відкрито 65 кримінальних проваджень, кілька справ передали до суду. Але їх має бути не кілька. За кожною справою стоїть конкретна особа, що зазіхнула на гроші киян. І за це треба відповідати по закону. Сьогодні у корупціонерів земля повинна горіти під ногами. Тільки тоді ми зможемо виграти цю війну", - підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що це тільки початок боротьби, і наголосив, що столична влада добереться до всіх нечистих на руку чиновників.

"Коли керівники департаментів КМДА рапортують мені про те, що в них все чудово, я не вірю. Бо щодня спілкуюся з людьми. Люди далі стикаються з хабарництвом при отриманні різних дозволів чи оформленні документів, чиновники, на жаль, продовжують створювати штучні перепони. І ми доберемося до усіх охочих поживитися за рахунок людей і міського бюджету. Вони будуть відповідати за законом. Таких людей у столичній мерії бути не повинно! Це ключове завдання для мене, для моєї команди, для нашого суспільства", - наголосив Віталій Кличко.