ua en ru

Кличко перевірив нове медобладнання в дитячій інфекційній лікарні

Мер Києва Віталій Кличко відвідав київську міську дитячу клінічну інфекційну лікарню і оглянув нове обладнання для проведення розгорнутих аналізів та досліджень крові, яке було придбане на кошти, зібрані в рамках благодійної акції, співорганізатором якої стала столична влада. Про йде мова у повідомленні прес-служби КМДА.

"Ми оглянули Київську міську дитячу клінічну інфекційну лікарню і нове обладнання - три апарати, які роблять дослідження більш точними і оперативними. До сьогодні інфекції тут виявляли під мікроскопом, а сьогодні у лічені секунди апарати видають всю інформацію, показують результати досліджень і можуть врятувати життя дітей, коли час йде на години чи хвилини", - зазначив міський голова.

Мер Києва подякував всім благодійникам і небайдужим киянам, які взяли участь в акції зі збору коштів на придбання медичного обладнання для міських дитячих лікарень. Благодійну акцію на початку лютого 2015 року ініціювали Київське інвестиційне агентство спільно з київським клубом Левів.

На вечорі Burns Night, який відбувся 18 квітня 2015 р. у Колонній залі мерії, вдалося зібрати близько 70 тис. дол., на які і було придбане необхідне обладнання для інфекційної лікарні, іншу частину коштів витратять на потреби інших медзакладів.

"Ми раді що Київське інвестиційне агентство спільно з клубом Левів зібрали необхідні кошти. Я вдячний всім людям, які небайдужі, які інвестують в те, щоби допомогти змінити ситуацію у Києві та врятувати життя дітей. Володимир Кличко також зробив свій внесок у цю справу. На аукціоні я представляв лот - 2 квитки на найкращі місця на наступний поєдинок Володимира. Фанат Володі придбав їх, витративши 27 тис дол. Насправді, ці кошти він витратив не на квитки, а на благодійність, на здоров'я дітей", - сказав Кличко.

У свою чергу президент Київського клубу Левів Стюарт МакКінзі подякував меру за співпрацю і відзначив, що участь Віталія Кличка дозволила залучити більше коштів і таким чином придбати більше обладнання. "Віталій надав нам свій лот - квитки на бокс. Завдяки цьому ми змогли зібрати більше грошей. Працюючи разом ми можемо не тільки придбати необхідне медобладнання, а й залучити більше грошей на інші потреби міста. Я думаю, це приклад успішного партнерства між благодійниками і мерією", - сказав МакКінзі.

Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні бракувало сучасного медичного обладнання, зокрема для проведення розгорнутих аналізів та досліджень крові. Відтак, були придбані автоматичний гематологічний аналізатор ВС-3000 Плюс, біохімічний аналізатор ВА- 88А та комплекс обладнання для іммуно-ферметного аналізу - омивач, мультисканнер, термо-замішувач.