ua en ru

Кличко доручив перевірити системи відеоспостереження в школах Києва через трагедію в Керчі

Кличко доручив перевірити системи відеоспостереження в школах Києва через трагедію в Керчі Фото: Віталій Кличко (kyivcity.gov.ua)

У Києві всі дитсадки та школи обладнані системами відеоспостереження

Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити роботу систем відеоспостереження в навчальних закладах Києва через вчорашню трагедію в Керчі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА.

Як зазначається, відповідне доручення Кличко дав під час відкриття засідання Київської міської ради.

"Ви знаєте про трагедію, яка сталася в місті Керч. 20 людей, більшість із яких підлітки, загинули, велика кількість поранених. Я спілкувався із керівником київської поліції щодо упереджувальних заходів. Також я дав доручення міським службам перевірити всі системи відеоспостереження, у першу чергу - в усіх навчальних закладах столиці", - сказав він.

За словами Кличка, у Києві всі дитсадки та школи обладнані системами відеоспостереження, дані з яких передаються до міського дата-центру, цими даними користуються і правоохоронці.

"Я дав доручення перевірити, як працює система відеоспостереження, де в нас є слабкі місця, що треба доопрацювати. Ми повинні вживати всіх можливих заходів, щоб таких трагедій, як сталася в Керчі, не відбулося у нас", - додав Кличко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що внаслідок стрілянини та вибуху в політехнічному коледжі Керчі загинула 21 особа.

Зазначимо, за даними російського слідства, вчора у коледжі Керчі 18-річний студент влаштував стрілянину та вибух.