ua en ru

Кличко доручив оприлюднити список черговиків на отримання квартир у Києві

Кличко доручив оприлюднити список черговиків на отримання квартир у Києві Джерело фото:news.mail.ru
Мер Києва Віталій Кличко доручив директору департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександру Спасибку скласти загальний список по Києву черговиків і розмістити його на сайті Київської КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко доручив директору департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександру Спасибку скласти загальний список по Києву черговиків і розмістити його на сайті Київської КМДА. Про це повідомляє прес-служба Кличка.

"Інформація про черги та її просуванні повинна бути відкритою і публічною, щоб кожен знав, хто отримує житло і як просувається черга. Також потрібно розрахувати кількість квартир, які буде можливість виділити в наступному році", - сказав Кличко.

При цьому він відзначив необхідність внесення змін у законодавство, щоб кожен забудовник виділяв певну частину квартир на виконання інвестиційних зобов'язань для забезпечення житлом пільгових категорій столичних жителів.

"Непроста ситуація зі столичним бюджетом, діра - близько 2 млрд грн. Якщо ПДФО буде залишатися в Києві, у нас буде можливість фінансувати такі проекти. Зараз ми над цим працюємо. Крім того, варто звернутися до бізнесу, до підприємств, щоб вони підтримали цей проект. Бізнес повинен бути соціально відповідальним. У нас багато небайдужих киян. Потрібно вшанувати пам'ять загиблих чорнобильців", - сказав Кличко.

Нагадаємо, за програмами Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у січні-жовтні 2014 року квартири отримали 1 тис. 159 українських сімей, що на 9,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли житло отримали 1 тис. 276 сімей.