Китайська Dongfeng Motor викупить 30% акцій Peugeot Citroen

Французький автовиробник PSA Peugeot Citroen планує укласти з китайською компанією Dongfeng Motor угоду.

Французький автовиробник PSA Peugeot Citroen планує укласти з китайською компанією Dongfeng Motor угоду. Про це повідомляє "Росія 24".

В рамках цієї угоди китайська сторона викупить 30% акцій PSA Peugeot Citroen, тим самим підтримає французьку компанію у важкий для неї період. Згідно з інформацією китайської газети China Business News, сума угоди може скласти 10 млрд юанів (1,63 млрд дол.).

"У нас існує партнерство з Dongfeng, і ми думаємо, як ми можемо розширити його, але ніяких рішень не прийнято. Компанія вивчає нові промислові й комерційні проекти розвитку з різними партнерами, включаючи фінансові наслідки, які можуть їх супроводжувати", - заявили в PSA.

На даний момент у PSA і Dongfeng працюють три спільних складальних заводу в Китаї. Автовиробники вже заявили у вересні, що збираються поглиблювати партнерство.

Peugeot зазнає серйозних збитків, що обумовлено неповною роботою французьких заводів. В минулому році, коли обсяги продажу в ЄС скоротилися до мінімального значення за рік, автовиробник поніс збиток на 5 млрд євро.

Після таких втрат керівництво Peugeot було змушене розробити план зі скорочення персоналу на 11 тис. співробітників і закриття двох підприємств в країні протягом 2012-2014 рр.

Поряд з цим керівництво автоконцерну дало обіцянку вкласти 1,5 млрд євро у виробничі потужності з 2014 по 2016 рр., що, за словами компанії, перевищує обсяг попередніх трьох років. Більш того, на кожному французькому підприємстві буде випускатися нова модель.

У компанію PSA Peugeot Citroen S.А. окрім автомобільного підрозділу входять також банк Banque PSA Finance та низка інших компаній.