ua en ru

Китай засудив теракт в московському метро та висловив скорботу за загиблими.

Китай різко засудив теракт в московському метро, що стався напередодні. Як повідомили представники Міністерства закордонних справ Китаю, Пекін висловлює скорботу за загиблими.
Повідомляється, що китайське керівництво направило телеграму з співчуттями керівництву Росії. За словами дипломатів, "Китай підтримує зусилля, спрямовані Росією на боротьбу з тероризмом, і має намір посилити співпрацю з РФ у сфері боротьби з трьома силами зла - тероризмом, сепаратизмом і екстремізмом і в діях, спрямованих на збереження миру та стабільності в регіоні на двосторонній основі та в рамках Шанхайської організації співпраці ", передає інформаційне агенство "Сіньхуа ".
Нагадаємо, відразу два вибухи прогриміли в московському метро. На станції метро "Луб'янка" вибух прогримів в 6:56 за київським часом, на станції "Парк культури" - в 7:39 за київським часом. За попередніми даними, вибух здійснили дві терористки-смертниці в момент, коли вагони знаходилися біля перону станцій. В результаті терактів загинули 38 людей. За даними Мінздравсоцрозвитку РФ, поранено 72 людини.