ua en ru

Китай видав Нафтогазу багатомільярдний кредит

Нафтогаз україни, національна акціонерна українська компанія, що підписала з державним банком розвитку Китаю кредитну угоду, по якій китайська сторона передає українській 3,656 млрд. дол. кредиту під державні гарантії. Отримана сума буде спрямована на реалізацію проектів по заміщенню газу вугіллям. Таку інформацію надала у вівторок прес-служба Юрія Бойка, прем'єр міністра України, пише «Біржовий лідер».

Програма, на яку піде китайський кредит, представляє з себе реалізацію чотирьох інвестиційних проектів, у яких різні періоди початку, реалізації та завершення. Такий хід дозволить українській стороні скоротити в рази залежність від імпорту і енергетичну безпеку держави істотно підвищити, збільшивши валові обсяги внутрішнього виробництва і споживання, за рахунок будівництва відповідної інфраструктури.

Кредитна лінія буде діяти 19 років до 2031 року. Перші 4 роки підуть на підготовку та погодження проектів, які вже затверджені і на останні підписи під індивідуальними кредитними угодами (термін дії - 15 років).

Журналісти «Біржового лідера» нагадують, що протокол про співробітництво між Державним банком розвитку КНР та Міністерством енергетики та вугільної промисловості України було підписано в липні поточного року.