ua en ru

Китай планує інвестувати в український АПК до 10 млрд дол., - експерт

Обсяг китайських інвестицій в аграрний сектор України може зрости до 10 млрд дол. Для цього необхідно продовжити реалізацію спільних інвестиційних проектів протягом 5-10 років, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Інвестиційне співробітництво України з Китаєм в аграрному секторі вже стартувало. Якщо воно буде успішно розвиватися, то можна очікувати збільшення обсягу інвестицій. Так, протягом 5-10 наступних років ми можемо вийти на рівень китайський інвестицій з1 ,5-2, 5 млрд дол. до 10», - зазначив Охріменко.

За його словами, зараз Китай зацікавлений в інвестуванні в Україну, адже розглядає її як потенційного постачальника фуражного і продовольчого зерна, а також продовольства. «Як тільки Китай почне їсти білий хліб, ми будемо при грошах. Тому що попит на продовольчу і фуражну пшеницю в Китаї надзвичайно великий і буде тільки зростати. І ми його можемо забезпечити», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, ринок Китаю є надзвичайно перспективним для поставок вітчизняної сільгосппродукції. З іншого боку, кошти китайських інвесторів допоможуть наростити виробництво аграрної продукції в Україні.