ua en ru

Київрада схвалила проект рішення про передачу частини майна "Київенерго" у володіння і користування "Київводоканалу", - "Комерсант-Україна".

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу (ЖКГ і ПЕК) вчора схвалила проект рішення про передачу частини майна АК "Київенерго" "у володіння і користування" ВАТ "Київводоканалу", повідомляє «Комерсант-Україна». Згідно документу, "Київводоканалу" повинне бути передане майно, необхідне для надання послуг централізованого опалювання і подачі гарячої води. Для цього Київська міська держадміністрація спільно з двома компаніями повинна скласти перелік і провести інвентаризацію такого майна. У "Київводоканалі" необхідність ухвалення даного рішення пояснюють тим, що "Київенерго" "не виконує функції виробника послуг централізованого опалювання і подачі гарячої води".

Як повідомив голова комісії Київради з питань ЖКГ і ПЕК Юрій Бондар "Київенерго", зокрема, не виконує роботи щодо утримання розподільних мереж між центральними тепловими пунктами і кінцевими споживачами, а також не обладнало їх лічильниками тепла. "Через це втрати тепла в мережах ростуть і не враховуються при розрахунках за послуги ЖКГ, оскільки оплата стягується по усередненому нормативу, а не за спожите тепло. На цьому "Київводоканал" втрачає до 19 млн грн щомісячно", - зазначив він. Він оцінив заплановане до передачі майно в 3 млрд грн.