Київрада позбавила УПЦ МП пільгової ставки податку на нерухомість

Київрада позбавила УПЦ МП пільгової ставки податку на нерухомість

Київська міська рада сьогодні на сесії позбавила Українську Православну Церкву Московського Патріархату пільгової ставки податку на нерухомість. Про це повідомив депутат Київради від ВО "Свобода" Руслан Андрійко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сесія Київради підтримала поправку депутата-свободівця Семененко. Відтепер Московські церкви звільнені від пільгової ставки податку на нерухомість. Без перебільшення історична подія№, - написав Андрійко.

"Вони будуть платити 3%, відповідно вони будуть поповнювати київський бюджет і вони не будуть мати права на пільги ... Це податок на землю і нерухомість",- заявив автор поправки, депутат Київської міської ради від ВО "Свобода" Олександр Семененко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зараз на території Києва УПЦ Московського патріархату належить більше 100 споруд.

"Я думаю, що це десь більше 100 споруд",- зазначив Семененко.

Повний земельний податок УПЦ МП буде платити вже з першого січня. Раніше пільговий податок на землю для Московського патріархату становив 0,001%.

Нагадаємо, 31 грудня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 79-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин".

Цей документ розширює дохідну базу місцевих бюджетів шляхом включення до оподаткування комерційного (нежитлового) майна.

Зазначимо, що сьогодні на сесії Київради повинен розглядатися бюджет столиці на 2015 р.