ua en ru

У Київській області заарештували двох підлітків, які катували і ґвалтували хлопчика-інваліда

У Київській області заарештували двох підлітків, які катували і ґвалтували хлопчика-інваліда Фото: Нацполиция

Це злочин хотіли приховати від керівництва області та від громадськості

У Київській області, в селищі Іванків, суд взяв під варту без права внесення застави двох підлітків, які катували і ґвалтували 10-річного хлопчика-інваліда. Про це повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган Facebook.

"У неділю 09 квітня в Іванкові троє підлітків познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин поспіль, катували, кидали в холодну воду, примушували їсти фекалії і лизати сечу. Неспростовні докази дають підстави стверджувати, що група підлітків ґвалтувала дитину палицею", - написав Горган.

Горган доручив провести службове розслідування по усіх напрямках. Зокрема, буде розслідуватися бездіяльність голови Іванківської РДА, які не координував роботу поліції та інших служб району. Також розпочато розслідування відносно співробітників поліції. За словами Горгану, зловмисники тривалий час не вважалися підозрюваними і не були допитані.

"При тому, що ця подія мала місце 09 квітня, про нього я дізнався лише 13 квітня. І тільки від мене про катування дитини дізналися керівники правоохоронних органів області. Однозначно тяжкість цього злочину хотіли приховати як від керівництва області, так і від громадськості. Справу навмисне кваліфікували як "Хуліганство", невідкладні слідчі дії, експертизи своєчасно не проводилися, докази не вилучалися", - сказав він.

На даний момент справа перекваліфікована, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) і ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України.

Щойно суд прийняв рішення взяти під варту без права внесення застави двох зловмисників, які катували і гвалтували 10-річ...

Опубліковано Олександром Горганом 15 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігівській області злочинна група незаконно позбавила волі і катувала понад 200 осіб, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншій залежності.