ua en ru

У Київській області 35% повірених лічильників потребували ремонту або заміни

У Київській області 35% повірених лічильників потребували ремонту або заміни У Київській області 35% повірених лічильників потребували ремонту або заміни

Фахівці "Київоблгазу" повірили майже 30 тис. побутових лічильників.

З початку року ПАТ "Київоблгаз" спільно з фахівцями ДП "Укрметртестстандарт" повірили майже 30 тис. побутових лічильників. За результатами повірки понад 10 тис. приладів обліку були визнані непридатними до подальшого використання і вимагали ремонту або заміни, повідомляє прес-служба компанії "Київоблгаз".

Для того, щоб газовий лічильник достовірно визначав обсяг спожитого газу, його потрібно періодично перевіряти. У відповідності з вимогами заводу-виробника це має відбуватися кожні 5 або 8 років, в залежності від типу приладу. Демонтаж приладів на повірку та їх монтаж після повірки, можуть здійснювати тільки фахівці газорозподільної компанії. Саму повірку лічильників проводить представник регіонального держпідприємства стандартизації, метрології та сертифікації, відзначили в компанії.

З початку 2017 року за порушення метрологічних характеристик приблизно 35% від повірених лічильників вимагали ремонту або заміни. Більшість з них на сьогодні вже відремонтовано та повторно встановлено споживачам.

У компанії також розповіли про випадки, коли споживачі не допускають фахівців компанії до зняття газового лічильника на повірку.

"У більшості це пов'язано з порушеннями: коли у споживачів є великі борги, є незаконне споживання газу або втручання в роботу лічильника. В результаті такого допуску, через що було прострочено повірку, для споживача відбудеться зміна режиму нарахування. Тобто він буде платити за газ набагато більше і така різниця може досягати десятки разів", - зазначили в прес-службі.