ua en ru

У Київській обл. затримали караульного Міноборони, який втік зі зброєю

У Київській обл. затримали караульного Міноборони, який втік зі зброєю Фото: ГПУ

Караульного затримали в Тетіївському районі

У Тетіївському районі Київської області затримали військового, який втік з варти Міністерства оборони зі зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

24-річний солдат разом з іншими співслужбовцями однієї з військових частин мав заступити на варту по охороні об'єктів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України, втім вночі 19 липня, під час видачі зброї, приховав один автомат АКСУ калібру 5,45 мм, з яким невдовзі і втік.

23 липня 2015 р. під час проведення розшукових заходів ввечері у Київській області, у Тетіївському районі військовослужбовець був затриманий. Зброю та бойові набої вилучено.

Солдат-дезертир поміщений на гауптвахту Центрального управління Військової служби правопорядку Києва. Проводяться першочергові слідчі дії. Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України готується клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві 19 липня вартовий Міністерства оборони України Руслан Яковлєв втік зі свого поста з автоматом Калашнікова.