ua en ru

У київському кафе напали на заступника гендиректора ATR та активіста

У київському кафе напали на заступника гендиректора ATR та активіста Фото: Айдер Муждабаєв

За словами Муждабаєва, ніякого політичного підтексту в цьому інциденті немає

На заступника гендиректора телеканалу ATR Айдера Муждабаєва та активіста Сеїт-Бекір Сулейманова намагалися напасти невідомі у приміщенні кримськотатарського кафе Musafir Kiev. Про це Айдер Муждабаєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Так, за його словами, вчора, близько 20.00 у приміщенні кримськотатарського кафе Musafir Kiev за адресою вул. Саксаганського, 57а було здійснено спробу нападу на заступника гендиректора телеканалу ATR Айдера Муждабаєва і кримськотатарського активіста Сеїт-Бекір Сулейманова.

"Група відвідувачів кафе спортивної статури в кількості 5 чоловік, спровокувавши конфлікт на побутовому ґрунті, почала нецензурно ображати нас, погрожуючи фізичною розправою із застосуванням вогнепальної зброї після того, як ми вийдемо з кафе або знайшовши нас пізніше. Завдавши кілька незначних ударів, ці люди вийшли з приміщення і зникли в невідомому напрямку. Побоюючись приведення погроз фізичної розправи у виконання, ми з Сеїт-Бекіром залишаємося в приміщенні кафе і викликали поліцію Києва", - написав Муждабаєв.

За його словами, "ніякого політичного підтексту в цьому інциденті немає".

Около 20.00 в помещении крымскотатарского кафе Musafir Kiev по адресу ул. Саксаганского, 57а была предпринята попытка на...

Опубліковано Айдером Муждабаевим 7 січня 2016 р.

Окрім того користувач Facebook, який знаходився в момент інциденту в приміщенні кафе, опублікував ймовірні номера автомобілів нападників. Інші деталі, з іменами і особами, він пообіцяв повідомити згодом.

Сегодня с нашими близкими друзьями Seit-Bekir Suleimanov и Ayder Muzhdabaev возник силовой конфликт с группой спортивно...

Опубліковано Юрієм Погребняком 7 січня 2016 р.

Нагадаємо, у грудні 2015 року, дитячий кримськотатарський телеканал Lâle і сайт "15 хвилин", які входять до холдингу ATR, заявили про припинення роботи.