ua en ru

Київський господарський суд заборонив НКРЗ проведення тендеру на право отримання ліцензії щодо надання послуг мобільного зв'язку 3G.

Київський господарський суд заборонив Національній комісії з питань регулювання зв'язку України проведення тендеру на право отримання ліцензії щодо наданням послуг мобільного зв'язку 3G. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції головний виконавчий директор ТОВ "Астеліт" (торгова марка life:)) Тансу Еен, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, відповідне визначення було винесене за позовом ООО "Астеліт" до Міноборони України і НКРЗ України до з'ясування обставин по суті справи. Як уточнив Т.Еен, заборона на проведення тендеру діє до 14 грудня ц.р.

Т.Еен нагадав, що в середині вересня ц.р. Кабмін України дозволив проведення тендеру з продажу 3G-лицензий, пізніше НКРЗ України оголосила відповідний тендер. Проте в кінці жовтня ц.р. його проведення було заблоковане указом Президента України. 11 листопада Кабмін України прийняв нове розпорядження про проведення тендеру, який повинен був бути оголошений наступного тижня.

Глава "Астеліта" відзначив, що відповідно до ч.3 ст.30 закону про телекомунікації, до виставляння на продаж ліцензій на право користування частотами, що знаходиться у розпорядженні військового відомства, ці частоти повинні бути конверсировані. "Ми хочемо провести прозорий тендер з дуже чіткими умовами. Зараз йдуть дискусії між Міноборони, НКРЗ, Президентом, Мінфіном. Ми до всіх зверталися і не отримали відповіді. Ці частоти конверсировані чи ні. Сьогодні ми не можемо бути упевнені, що, отримавши ліцензію, ми зможемо приступити до надання послуг 3G зв'язку. Ми чекаємо, що ціна ліцензій може зрости до 100 млн. Це величезні гроші для акціонерів. Тому, ми хочемо стояти в стороні від цих дискусій і розбіжностей, які є між властями. Ми хочемо, щоб все було згідно із законом: спочатку конверсія, потім тендер. Президент заблокував проведення тендеру і в міжнародній пресі це отримало негативне освітлення", - сказав Т.Еен.