ua en ru

Київські дороги будуть відновлені не раніше Дня міста, - голова профільної комісії Київради.

На київських вулицях і дорогах районного значення ями, які з'явилися після зими, повинні зникнути до 10 травня, на автодорогах місцевого значення - до 20 травня. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв'язку Дмитро Олійник.
"Це означає, що їздити по столиці, а не літати або провалюватися, кияни навряд чи зможуть раніше Дня міста. До 10 квітня столична влада пообіцяла ліквідувати так звану "ямковість" на магістральних вулицях і дорогах. Залишилися лічені дні, а початку відповідних робіт ні в одному місці я особисто не бачив", - підкреслив Д.Олійник.
Він повідомив, що, згідно з інформацією "Київавтодору", 85% покриття столичних доріг потребують капітального ремонту або хоча б заміни верхнього шару асфальтобетонного покриття. "Тобто, необхідно провести плановий капітальний ремонт 13 млн кв. м покриття, вартість якого складе близько 6,5 млрд грн. У цьому році "Київавтодор" пообіцяв направити на ремонт доріг близько 200 млн грн податку з власників транспортних засобів, 150 млн грн, з яких будуть використані на ремонт покриття вулиць. На ліквідацію руйнувань асфальтобетонного покриття в цілому "Київавтодор" запланував витратити 101,7 млн грн", - зазначив депутат Київради.