Київрада відібрала землю у забудовника на "Воздвиженці"

Київрада відібрала землю у забудовника на "Воздвиженці" Фото: засідання Київської міської ради (http://kmr.gov.ua/uk/content/kyyivrada-rozirvala-dogovir-orendy-zemelnyh-dilyanok-v-urochyshchi-gonchary-kozhumyaky)

Рішення підтримали 63 депутати Київради

В четвер, 8 лютого, Київська міська рада розірвала договір оренди земельних ділянок в урочищі Гончарі-Кожум'яки у Подільському районі. Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Депутати Київради розірвали договір оренди земельних ділянок в урочищі Гончарі-Кожум'яки на вулицях Вождвиженській, Гончарній, Дегтярній, Кожемьяцкій.

"Забудовник зазначеної земельної ділянки не погодив, згідно з законодавством, історико-містобудівне обґрунтування цієї забудови, і це є грубим порушенням Закону України про охорону культурної спадщини. Відповідно, ділянка, яка відноситься до земель, що входять в історичний ареал Києва, на сьогоднішній момент грубо, цинічно і з порушеннями забудовується. Це неприпустимо", - зазначив депутат Київради Андрій Странніков.

Зазначається, що вказана ділянка знаходиться в Центральному історичному ареалі, в межах археологічної зони, ландшафтної охоронної зони, а також в межах археологічного заповідника та Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та архітектурного заповідника "Місто Володимира". Також ця територія входить до території пам'ятки ландшафту та історії місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпро", у межах пам'ятки археології - культурний шар Подолу, культурний шар ремісничих слобід Гончарі і Кожум'яки ІХ - XVII ст.

"Проект рішення про розірвання договору оренди було підготовлено у зв'язку з численними зверненнями жителів мікрорайону «Воздвиженка» у Подільському районі та громадських організацій про проведення сумнівних робіт з будівництва за адресою: вул. Дегтярна, 2-4 у Подільському районі", - зазначили в Київраді.

Рішення про розторгнення підтримали 63 депутати.

Нагадаємо, в Подільському районі столиці дали назви 8 новим вулицям.