ua en ru

Під Києвом водій на смерть збив пішохода і втік з місця події

Під Києвом водій на смерть збив пішохода і втік з місця події Фото: місце події (facebook.com/pol.kyivregion)

Поліція розшукала і затримала правопорушника, в його крові було виявлено 1,2 проміле

На автодорозі "Київ - Чернігів" водій автомобіля Renault Trafic наїхав на пішохода, в результаті чого постраждалий помер на місці. Водій втік з місця події, але поліція розшукала і затримала порушника, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції Київської області.

Як повідомляється, водій рухався в напрямку Києва, проявив неуважність та скоїв наїзд на 23-річного пішохода, який в свою чергу рухався по проїзній частині в попутному напрямку.

"Після скоєння ДТП водій зник з місця пригоди у невідомому напрямку, пішохід від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розшукали водія. Ним виявився 35-річний житель смт. Калита Броварського району Київської області.

"Посвідчення водія відсутнє, тілесних ушкоджень не отримав. Були взяті зразки його крові для токсикологічного дослідження і виявлено 1,2 проміле (легке сп'яніння, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Порушник затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Автомобіль наразі знаходиться на штрафмайданчику. Тіло загиблого направлено на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Під Києвом водій на смерть збив пішохода і втік з місця події

Нагадаємо, у Києві заступник голови районної державної адміністрації Києва, перебуваючи за кермом напідпитку, травмував патрульну поліцейську, яка оформлювала аварію.

Поліція відкрила справу. Чиновника Голосіївської РДА підозрюють у порушенні ПДР.