ua en ru

Під Києвом невідомі напали на журналіста, поліція порушила справу

Під Києвом невідомі напали на журналіста, поліція порушила справу Фото: поліція

Постраждав журналіст "5 каналу"

У селі Ходосівка під Києвом невідомі особи напали на журналіста проекту "Стоп корупції", коли він проводив своє журналістське розслідування. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Київській області.

"До Києво-Святошинського відділу поліції надійшла заява від журналіста "5 каналу" про те, що в с. Ходосівка невідомі особи перешкоджали проведенню його журналістської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, журналіст приїхав у вказаний населений пункт, де здійснювалося видобування піску, згодом на автівках приїхали невідомі люди, які побили журналіста.

Лікарі діагностували у 24-річного журналіста забій м’яких частин голови справа, травму шиї, закриту травму грудної клітини.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибуху біля посольства Німеччини в Кабулі (Афганістан) загинув співробітник ВВС, ще 4 журналіста поранені.