ua en ru

Кияни розрахувалися в 2009 р. за житлово-комунальні послуги на 93%, - А.Голубченко.

Населення Києва розрахувалося в 2009 р. за житлово-комммунальні послуги на 93%. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.
«За грудень - 106%, за листопад - 103%, за підсумками 2009 р. - 93%. Значне скорочення розрахунків населення спостерігалося тоді, коли уряд скасовував розпорядження КМДА, якими встановлювались тарифи. Тоді рівень розрахунків знизився до 55-56%. Внаслідок цього показник за підсумками року складає менше 100%», - сказав А.Голубченко.
При цьому він поки не може сказати, хто в кінцевому підсумку буде відповідати за визначення рівня тарифів. «Деякі політики вважають, що за встановлення тарифів повинна відповідати мерія. А, наприклад, міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявляє, що хоче створити комісію, яка буде встановлювати тарифи. Я підтримую Кучеренко обома руками. Нехай забирає собі формування тарифів на холодну та гарячу воду, на тепло, вирішує ці питання відповідно до законодавства і визначає, яка вартість послуг є економічно обгрунтованою, і сам відповідає за це», - підкреслив перший заступник голови КМДА.